MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORDELIJKHEIDSVERSLAG 2023 

Wij geloven dat The Gift Label de kracht heeft om levens te veranderen. De essentie van ons merk is geven en teruggeven. De essentie van geven is onvoorwaardelijk en stopt nooit; geven en teruggeven is een lus van menselijke goedheid. Met onze producten willen we anderen inspireren om meer te geven, en we proberen het goede voorbeeld te geven wanneer we maar kunnen.
 
Er valt nog zoveel te ontwikkelen en te verbeteren, en we zijn 100% gemotiveerd om bij te dragen aan de essentie van het teruggeven. In dit CSR verslag van 2023, vindt u een paar projecten waar we aan bijdragen of de milieukeuzes die we hebben gemaakt om op een meer duurzame manier te produceren. Let’s rock and continue doing our best in a more sustainable way.

 

 

 

 

 

 

CO2 UITSTOOT VERMINDEREN

Dankzij jou maken we de wereld elke dag groener. We hebben ons leven te danken aan bomen - it's true! Bomen houden onze luchttoevoer fris door koolstofdioxide op te nemen en zuurstof te produceren, zorgen voor voedsel, beschutting voor onze dierenvrienden en houden ons water schoon. Elke boom is er een waar we dankbaar voor zijn. Samen met jou en onze geweldige partner Tree-nation planten we bomen om onze Co2 uitstoot te verminderen. We streven ernaar om ons TGL-Forrest elke dag meer en meer te laten groeien. Dus bedankt, samen creëren we een beter milieu voor de huidige en toekomstige generaties.

PLASTIC BAKSTENEN

Kinderen zijn onze toekomst, en elk kind zou recht moeten hebben op onderwijs. Echter hebben nog steeds 258 miljoen kinderen dit niet, terwijl onderwijs kan bouwen aan een mooiere toekomst. The Gift label is trots een UNICEF Business Buddy te zijn. Vorig jaar hebben we het project Plastic Brick gesteund. Dit project brengt kennis over hoe in Ivoorkust ingezameld plastic afval kan worden omgezet in modulaire plastic bakstenen. De gemakkelijk te monteren, duurzame en goedkope bakstenen zullen worden gebruikt om de broodnodige klaslokalen te bouwen in het West-Afrikaanse land. Dit project is meer dan een afvalbeheer- en onderwijsinfrastructuurproject; het is een werkende metafoor - de groeiende uitdaging van plastic afval omgezet in letterlijke bouwstenen voor een toekomstige generatie kinderen.

VLUCHTELINGENORGANISATIE
 

Een project dat ons nauw aan het hart ligt is Because We Carry. Deze organisatie handelt volgens het gezegde 'minder praten, meer doen'. Op Lesbos zijn roterende teams van vrijwilligers actief om het voortdurende menselijke leed te verzachten van mensen die aankomen op weg naar een veilige haven. De teams helpen de mensen die aankomen door kleding, voedsel en andere benodigdheden uit te delen. De organisatie wil ook vreugde brengen en een sprankje hoop en respect opwekken in deze wanhopige context. In april hebben we onze krachten gebundeld met een van onze zeer gewaardeerde klanten, Your Surprise. We doneerden 1748 handzepen en lotions en 1584 baby verzorgingsproducten. Your Surprise hielp ons om alles in Lesbos af te leveren. Hopelijk heeft het een beetje bijgedragen tot het schitterende werk dat deze organisatie de laatste jaren heeft verricht.

CULTUREEL ONDERWIJS VOOR KINDEREN

Een ander project dat de moeite waard was om aan te geven is Stichting Noordje en wij waren vereerd om daar een kleine rol in te mogen spelen. Deze organisatie maakt cultuur & kunst ontwikkeling en educatie voor kinderen mogelijk waarbij zij zich kunnen ontwikkelen in creativiteit. Dit vergroot hun zelfverzekerdheid, zelfbewustzijn en stimuleert hen om een teamspeler te worden. Stichting Noordje brengt kinderen uit allerlei culturen bij elkaar, vooral die kinderen die thuis geen onderwijs krijgen en een taalachterstand hebben. De organisatie inspireert hen om samen een 'Kleine Wereld van Kunst' te creëren. Wij als The Gift Label weten dat je op zoveel verschillende manieren kan geven. Een kind de kans geven om te groeien en te leren in een veilige omgeving is iets wat elk kind verdient. Wij doneerden cadeaus voor de kinderen om wat vreugde in hun leven te brengen.

VOEDSELHULP
 

Meer dan 1 miljoen mensen leven onder de armoedegrens. De voedselbank helpt wekelijks 40.000 gezinnen met voedselhulp en voorkomt zo voedselverspilling. Tijdens de kerstvakantie moet iedereen het leven kunnen vieren met vrienden & familie. Laten we vooral blijven geven aan diegenen die het het hardst nodig hebben. Afgelopen december hebben we cadeaus gedoneerd om de kerstvoedselpakketten een feestelijk tintje te geven. Dit gebaar heeft hopelijk hun hart verwarmd of hen de mogelijkheid gegeven iemand anders te verrassen met een cadeau. Geven moet overal kunnen, voor iedereen, dat is de kerst spirit.

DUURZAAMHEID
 

We proberen onze producten steeds duurzamer te ontwikkelen. Het is een lange weg naar een betere toekomst. In juni verbeterde we het potje van onze scrubzout. We hebben het nieuwe plastic vervangen door 100% gerecycled plastic. Stap voor stap zullen we oplossingen vinden die bijdragen aan een betere wereld voor jou, voor ons en voor onze planeet.
 

GEZONDHEID
 

Een ander belangrijk onderwerp voor ons merk is ervoor zorgen dat onze producten goed zijn voor je lichaam en voor je humeur. In september hebben we PEG uit onze handzeep verwijderd. Het is beter voor je huid om alleen producten te gebruiken die dit element niet bevatten. Op die manier wordt je huid gevrijwaard van ongewenste stoffen en blijft ze gehydrateerd. We willen alleen producten maken die goed voor je zijn.

We nodigen je graag uit om deel te nemen aan onze merkessentie door te blijven geven. Voel je welkom om ons te contacteren wanneer je denkt dat we onze krachten kunnen bundelen.

With love,
The Gift Label